21.3 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

Concertul de pian al lui Gershwin la Filarmonica Pitești

      Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Iosub, participă, ca solistă, pianista Ruxandra Boariu, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră în Fa major de George Gershwin. În program mai este inclusă Simfonia nr. 2, de Johannes Brahms. 
       Născut la Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub urmează Şcoala de muzică din localitatea natală, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. De asemenea, este absolvent al Facultăţii Instrumente-Canto, secţia vioară. A desluşit tainele dirijatului cu maeştrii C. Calistru, G. Vintilă şi Constantin Bugeanu. A fost violonist la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, dirijor la Teatrul Liric din Craiova şi dirijor la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, unde funcţionează şi în prezent. A colaborat cu filarmonicile din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Rm. Vâlcea, Sibiu, Teatrul Liric Craiova, Teatrul Muzical Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti. A dirijat peste o mie de spectacole lirice de operă, operetă, balet, concerte de gen, peste 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în stagiunile precedente.
           

             Ruxandra Boariu s-a născut în Drobeta Turnu Severin şi a început studiul pianului la vârsta de șapte ani sub îndrumarea profesoarei Liana Cîrstulescu la Liceul de Artă „I. Șt. Paulian”. În 2013 a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, la clasa profesoarei Elisa Bârzescu. De-a lungul anilor a participat la mai multe concursuri, printre care Olimpiada Națională de Muzică între anii 2003-2008 şi a susținut multe recitaluri în Drobeta Turnu Severin și în Bucureşti. A participat la mai multe masterclass-uri, având astfel oportunitatea să lucreze cu mai mulți pianiști consacrați, printre care Martin Hughes şi John Thwaites. În anul 2017 a absolvit Universitatea Națională de Muzică Bucureşti, la clasa lectorului universitar doctor Toma Popovici, iar în prezent este studentă la Master, tot la aceeași clasă de pian. Este la prima colaborare cu orchestra simfonică, în stagiunea trecută fiind prezentă într-un concert cameral.

Articole asemănătoare

După 2000 de ani, un DAC s-a întors în DACIA

Argesul COOLtural

Simfonia Lalelelor 2019. Cum va arăta programul anul acesta

Argesul COOLtural

Fotoreportaj: Primăvara din cămin

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!