RecomandateTeatru

Jake si femeile lui – pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

        Stefan Banica da viata unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake si femeile lui”. Piesa este regizata de Claudiu Goga, iar din distributie fac parte: Carmen Tanase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminita Erga, Ada Gales, Diana Roman, Nadiana Salagean, Roberta Mitache – femeile care populeaza lumea reala si imaginara a lui Jake, interpretat de Stefan Banica. Piesa lui Neil Simon “Jake si femeile lui” s-a jucat prima data pe Broadway, in 1992, cu Alan Alda in rolul principal. In 1992, piesa a avut 245 de reprezentatii pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relatii cu probleme. Aflat la a doua casatorie, in pragul unei crize, Jake examineaza toate relatiile cu femeile din viata sa, suprapunand planul imaginar cu cel real, in speranta de a intelege modul prin care ar putea fi un sot mai bun. Piesa permite spectatorului sa intre in lumea interioara a celebrului autor, fiind in parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon. Actiunea se desfasoara in apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea si imaginatia se amesteca, granita dintre lumea reala si universul din capul scriitorului devenind din ce in ce mai fina, aproape topindu-se. Jake dialogheaza mult, atat cu femeile din viata lui reala, cat si cu cele din lumea sa imaginara, cum ar fi prima sotie, decedata in urma cu multi ani. Din interactiunea lui Jake cu femeile din viata lui, fie reale, fie imaginare, rezulta atat comicul situatiilor, dar si momentele de mare sensibilitate.

“Regizorul Claudiu Goga a facut o alegere extrem de inspirata distribuindu-l pe Stefan Banica in rolul lui Jake” (Judy Florescu). Rolul este complex si dificil, Stefan Banica interactionand cu toate femeile, cu sine si cu publicul. “<> este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat in cariera mea.” – a declarat Stefan Banica.
Asadar, credeti ca aveti probleme? Veniti la teatru sa vedeti cate probleme are Jake!