CentenarRecomandate

Elevii Colegiului Brătianu au cinstit Ziua Eroilor!

     Ziua Înălţării Domnului la cer este pentru noi, românii, şi ziua cinstirii Eroilor neamului. Din toate timpurile şi din toate locurile, cunoscuţi şi necunoscuţi, toţi aceia care, într-un fel sau altul, şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării, pentru realizarea unităţii noastre naţionale şi pentru înlăturarea oricărei forme de înrobire a românilor.

     Anul acesta se împlinesc 98 de ani de când s-a statornicit oficial, la 4 mai 1920, înfrățirea acestor două mari sărbători ale spiritualității și istoriei românești.

     Cu acest prilej, joi, la ora 12,00 la Poarta Eoilor de pe strada Trivale, elevi ai Colegiului Național Ion C. Brătianu, coordonați de profesorul de istorie Constantin VĂRĂȘCANU au cinstit Ziua Eroilor cu o floare așezată lângă monumentul sub forma unei porți tradiționale românești,  dezvelit la 28 septembrie 1926, și situat la începutul aleii ce ducea cândva spre cazarma Regimentului 4 Dorobanți Argeș.

      După un emoționant discurs patriotic, o adevărată lecție de istorie sub bolta pe care scrie succint „Pentru țară, pentru glorie și drapel”, elevii au cântat ,,Treceți batalioane române Carpații”!