CentenarRecomandate

Centenarul pe înțelesul copiilor, la Biblioteca Județeană Argeș!

      Miercuri, 16 mai, de la ora 16.00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc evenimentul de lansare a unui pachet educațional pentru copii, dedicat Centenarului. Acest eveniment special organizat de Editura Diana în parteneriat cu Biblioteca Județeană s-a înscris în programul de manifestări din cadrul Festivalului de C’Arte care a avut loc în perioada 14-18 mai.

         Acest pachet educațional este format dintr-un puzzle intitulat „Harta României pentru copii” și o cărticică ilustrată cu titlul „România 100”. De ce România 100? Pentru că în acest an România sărbătorește Centenarul, 100 de de ani de la Marea Unire din anul 1918, atunci când Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara Mamă, cu Regatul României sau cu Vechiul Regat.

       Prin intermediul acestui puzzle, care conține 35 de piese ilustrate în culori vii și atrăgătoare, copiii vor învăța să recunoască orașele-reședințe de județ, vecinii României, formele de relief, fauna, obiectivele culturale și istorice și portul popular specific fiecărei regiuni a țării.

        Cărticica ilustrată „România 100” propune o călătorie fascinantă pe teritoriul României și cuprinde imagini și o scurtă descriere a celor mai importante obiective istorice și culturale ale României în contextul Anului Centenar: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Turnul Chindiei din Târgoviște, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii (sculpturile artistului român), Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Bran din Brașov etc. Prin această carte copiii vor descoperi prin ce fascinează România și de ce merită să fie iubită și cunoscută de către generațiile viitoare.