Editura Diana lansează un pachet educațional pentru preșcolari, cu ocazia Centenarului, la Festivalul de C*ARTE!

0
777

     Miercuri, 16 iunie, de la ora 16.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, va avea loc evenimentul de lansare a unui pachet educațional inedit care include cărticica ilustrată „România 100” și un puzzle intitulat „Harta României pentru copii”. Cea de-a doua parte a evenimentului va include un atelier creativ în care copiii vor învăța, distrându-se, orașele-reședinte de județ și obiectivele cultural-istorice importante din România. Acest eveniment este organizat în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de C’Arte, care se desfășoară sub auspiciile a două proiecte culturale importante: „Centenarul Marii Uniri” și „Respect pentru valorile naționale”, proiect derulat de Consiliul Județean Argeș.

          Pentru că în acest an România sărbătorește Centenarul, 100 de de ani de la Marea Unire din anul 1918, atunci când Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara Mamă, cu Regatul României sau cu Vechiul Regat, Editura Diana lansează pe piața editorială acest pachet educațional care să contribuie la educarea preșcolarilor în spiritul valorilor naționale și la cultivarea respectului față de istoria națională.

          Prin intermediul acestui puzzle, care conține 35 de piese ilustrate în culori vii și atrăgătoare, copiii vor recunoaște orașele-reședințe de județ, vecinii României, formele de relief, fauna, obiectivele culturale și istorice și portul popular specific fiecărei regiuni a țării.

          Cărticica ilustrată „România 100” (16 pagini color) cuprinde imagini și o scurtă descriere a celor mai importante obiective istorice și culturale ale României în contextul Anului Centenar: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Turnul Chindiei din Târgoviște, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii (sculpturile artistului român), Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Bran din Brașov etc. Prin această carte, copiii vor descoperi prin ce fascinează România și de ce merită să fie iubită și cunoscută de către generațiile viitoare.