CentenarRecomandate

CENTENAR: Eveniment inedit la Câmpulung Muscel – reconstituire istorico-militară

Pentru România, anul 2018, an al centenarului încheierii Primului Război Mondial, are o semnificație cu totul specială, Marea Unire de la 1918 fiind un eveniment care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești. O sută de ani mai târziu, suntem cu toții conectați la Primul Război Mondial și înfăptuirea Marii Uniri, fie prin propria istorie a familiei, prin moștenirea comunităților locale, dar și datorită impactului său pe termen lung asupra societății și asupra lumii în care trăim.
Proiectul inedit, Rolul Muscelului în Marea Unire, organizat și coordonat de Muzeul Municipal Câmpulung, desfășurat vineri, 20 aprilie 2018, la Colegiul Național Pedagogic “Carol I” se înscrie în seria manifestărilor de celebrare a Centenarului Marii Uniri. La reușita evenimentului și-au dat concursul Asociația Historia Renascita, Asociația Culturală ,,Radu Negru” și Editura Librex.
Programul evenimentului a cuprins o paradă militară, o conferință pe tematica evenimentului susținută de specialiști. 
Punctul de maxim interes a fost acțiunea de reconstituire istorico-militară a unui scenariu de luptă din Primul Război Mondial. 
Pentru reușita acestei acțiuni și-au dat mâna 7 grupuri de reenactment: 6 Dorobanți, Clubul de Istorie Militară, Detașamentul Mateiaș, Edelweiss OST, Historia Renascita, IR 33 Cetatea Aradului și Tradiții Ostășești.