ANTIGONA s-a jucat la Teatrul Alexandru Davila

0
1829

       Antigona, unul dintre cele mai reprezentative texte ale teatrului antic grecesc, s-a jucat duminică, 15 aprilie, pe scena teatrului din Pitești.
       Atigona este unul dintre cele mai reprezentative texte ale teatrului antic grecesc, o tragedie pură, care a generat și continuă să genereze interes atât din partea publicului, cât și a oamenilor de teatru contemporani, prin montări și rescrieri, reluări de temă sau metatextulizări caracteristice unui adevărat mit.

       Regizorul Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte, a introdus în prima parte a piesei şi un text din „Oedip rege”, pentru ca publicul să înţeleagă şi mai bine povestea din „Antigona”. În rolul lui Oedip a fost distribuit actorul şi profesorul Constantin (Tache) Florescu.

       Scenografia spectacolului „Antigona” este semnată de Maria Miu de la Teatrul „Bulandra” Bucureşti (artistă, creatoare de costume şi decoruri). Asistent de regie este Monica Pop, o tânără aflată la început de carieră (a urmat Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca; acum este masterand la Regie).

         Din distribuție au făcut parte actorii: Constantin Florescu, Ramona Olteanu, Oana Marcu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Vasile Pieca, Daniela Butușină, Paula Chirilă, Robert Tudor, Petrișor Stan.