Teodor Hossu-Longin lansare de carte la Bibliotecă!

0
516

          Biblioteca Județeană Argeș organizează – luni, 22 ianuarie, la ora 17.00, în Sala de Conferințe – lansarea volumului de proză MORTUA EST. Autorul, Teodor Hossu-Longin, este fiul regizoarei de televiziune Lucia Hossu-Longin, realizatoarea remarcabilului serial documentar ”Memorialul durerii”.

          Teodor Hossu-Longin are o carieră notabilă de jurnalist sportiv, emisiunile automobilistice și turistice, concepute și prezentate la posturile naționale, mai bine de zece ani,  bucurându-se de audiență printre  consumatorii de gen.

          MORTUA EST, publicată la Editura ”Cartea Românească”, recompune – apelând la imagini cinematografice și la o construcție alertă, sub semnul și în ritmul actualității, al rigorilor ei, în permanentă schimbare, rostogolire – fragmente de trecut aidoma pieselor de domino. Este vorba despre perioada comunistă, pe care autorul a trăit-o cu ochii mari, inocenți ai copilului care, chiar dacă nu înțelege ansamblul, intuiește anumite semne și legături. Excelent realizate portretele personajelor principale – al mamei, al tatălui, al prietenului Zob, al bulgăroaicei cu mare putere de seducție, Bilyana.

LĂSAȚI UN MESAJ