Alex Ștefănescu va fi de Ziua Culturii Naționale la Biblioteca Județeană

0
625

Luni, 15 ianuarie, cu începere de la ora 16.00, Biblioteca Județeană Argeș vă invită să parcurgeți, în compania criticului literar Alex Ștefănescu, paginile recentului său volum, de rezonanță și anvergură, EMINESCU, POEM CU POEM.

EMINESCU, POEM CU POEM este rodul unei activități de patru ani, de documentare și interpretare a textelor de referință din opera poetului național. Miza volumului o reprezintă puterea de seducție a versului eminescian, capacitatea lui de a transmite, și astăzi, cu o acuratețe nealterată, emoții, idei, idealuri definitorii pentru lirica și pentru identitatea noastră. De luat în seamă și faptul că, în acest volum, criticul comentează părți substanțiale din poemele eminesciene sau chiar poeme întregi, de care, niciodată până la el, confrații nu s-au apropiat, cu intenția de a le desluși cu rigoare și bună-credință.

De asemenea, între 15 – 19 ianuarie, în holul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu, veți putea vizita expoziția ”LUMEA-I VISUL SUFLETULUI NOSTRU…” – expoziție de cărți, dicționare, reviste, albume, enciclopedii, prilejuită de împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului MIHAI EMINESCU – 15 ianuarie – și de Ziua Culturii Naționale; expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române, cu Muzeul Județean Argeș și cu artistul caligraf Petre Ghilencea.