Lacul lebedelor

0
611

Marți, 21 noiembrie, de la orele 19,00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov” vă invită la BALLET CLASSIQUE DE SAINT- PETERSBOURG: LACUL LEBEDELOR, Balet in 4 acte

Muzica de  P.I.Ceaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
ODETTE/ ODILE: OLGA GOLITSA
SIEGFRIED: DENIS NEDAK
Premiera mondiala: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov”  este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski.

Absolvent al Academieide Balet Vaganova  din Rusia, Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai tarziu, devine prim solist al Teatrului Mariinski.
El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnica care-i permite a fi in rand cu dansatori legendari de balet  din trecut si prezent ca Vestris si Nijinsky, Baryshnikov si Julio Bocca. El detine ocolectie unica de premii de la diferit econcursuri internationale de balet. A fost castigator amedaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997). El a castigat premiul 2 la Concursul International Rudolf  Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: „Cavalerie halt”, „La Sylphide”, „Le Corsaire”, „Don Quijote”, „La Bayadere” „Manon”, „Scheherazade”, „Romeo si Julieta”, etc.
La  Royal Ballet danez (2000-2002) repertoriu sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried („Lacul lebedelor”), Albert ( „Giselle”) si balete contemporane de Peter Martins si Kevin O ‘Dale.
Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky – Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). In calitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intentioneaza sa urmeze marile traditii ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului – Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.
Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invata pe altii – din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Si, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.
BALETUL  CLASIC din  ST.PETERSBURG A. BATALOV este o companie tanara si dinamica, in mod clar educata in cea mai buna traditie ruseasca.
Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko – Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii, Ucraina sunt solisti principali ai companiei iar corpul de balet este de inalta clasa.
Compania de Balet intruneste 50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si ai celor mai mari scoli de dans din Rusia si Ucraina, care sunt conduse de catre maestri de balet mari, fosti dansatori emeriti.
Repertoriul companiei „St. Petersburg Classical  Ballet” imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi: „Lacul lebedelor”, „Spargatorul de nuci” si „Frumoasa din padurea adormita” de P.Ceaikovski, „Chopiniane” „Giselle”  de A.Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine , „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus si coregrafia contemporana – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski si altele.
„St. Petersburg  Classical Ballet of Andrei Batalov” este mandra de artistii sai, care, prin talentul si creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artistii avand  un nivel artistic mare.

Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt  magnifice .
BALETUL  CLASIC  din  ST.PETERSBURG A. BATALOV a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia, SUA .

Limbajul artei este universal si etern. Este o limba care n-are nevoie de traducere, care poarta peste tot armonia si creativitatea.