SUBIECTE BAC 2017 ROMANA. SUBIECTE si BAREM de corectare. Ce le-a picat elevilor la examenul la Limba Română

0
1362

 

 

PROFILUL REAL. Subiectul I: elevii au avut mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere – poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinte, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei in text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii in realizarea unui proiect in echipa.

La subiectul III a fost un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

Subiecte la romana, BAC 2017, profil REAL:

Subiecte la romana, BAC 2017, profil REAL
Subiecte la romana, BAC 2017, profil REAL:

La Profilul Uman, elevii au avut de caracteriat relatia dintre doua personaje din „Morometii” de Marin Preda. La primul subiect a picat o poezie de Ion Voinea, la prima vedere.

Peste 135.000 de candidaţi sunt așteptați să susțină proba de Limba şi literatura română, prima dintre probele scrise ale bacalaureatului.

Examenul va continua marţi cu proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Ultima probă scrisă este programată vineri, 30 iunie. Afişarea primelor rezultate de la Bacalaureatul 2017 este prevăzută pe 5 iulie, când vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.