Viorel Pătrașcu o nouă lansare de carte la Bibliotecă!

0
787

Astăzi, începând cu orele 12,00, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, într-o sală plină, a avut loc lansarea de carte a doctorului Viorel Pătrașcu: ,,România, ca un coșmar vesel”.

Despre autor și carte au luat cuvântul Mihai Golescu, directorul ziarului Argeșul și Iustin Dejanu, directorul Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. La evenimentul moderat de poeta Denisa Popescu, au participat pe lângă mulți oameni de cultură, prieteni, colegi și rude ai autorului și prefectul Emilian Dragnea.

Orice carte de tablete semnată de Viorel Pătraşcu este deprimantă. Şi asta nu pentru că el ar fi un Cioran, un „sceptic de serviciu”, vorbind de condiţia umană în general sau de neajunsul de a ne fi născut. Ei, nu. Medicul şi scriitorul Viorel Pătraşcu pune societăţii româneşti în faţă o oglindă şi ce se reflectă în oglindă este de toată spaima: o lume urâtă, hâdă în veselia ei inconştientă, cinică, primitivă, o lume aflată într-o „tranziţie spre nimic”, după cum şi-a intitulat autorul una dintre cărţi.

Şi lumea aceasta nici nu e rodul viziunii de Goya a autorului. Lumea aceasta aflată în derivă este reală, e creată de societatea noastră bolnavă şi care nu dă semne c-ar vrea să se facă bine. O lume care, în momentele ei de criză fizică, trece pragul cabinetului de boli dermato-venerice. Ar fi extrem de savuroasă, dacă n-ar fi tristă în profunzimea ei. Dumitru Augustin Doman