22.1 C
Pitești
duminică, iul. 21, 2024

Ion Dichiseanu și-a lansat cărțile cu amintiri la Pitești!

Îndrăgitul actor Ion Dichiseanu şi-a lansat miercuri seara, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, două cărţi.

Într-una dintre acestea – „Adevărul, mai frumos decât legenda” – artistul îşi prezintă amintirile de pe platourile de filmare sau din călătorii. După mai bine de patru decenii petrecute pe scena teatrului si pe platourile de filmare, Ion Dichiseanu isi spune povestea vietii. Dupa copilaria petrecuta la Adjud alaturi de cei opt frați, urmeaza anii grei de război, când familia ajunge într-un lagăr din Austria. Ion Dichiseanu ne delectează cu anecdote de pe platourile de filmare la Bătălia pentru Roma, Dincolo de bariera, Toate pânzele sus!, din călătoriile sale prin lume si de la intilnirile cu vedete precum Jean-Paul Belmondo, Yves Montand, Omar Sharif sau Ursula Andress.

Cealaltă, intitulată „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, actorul descrie întâlnirea cu celebra actriță și cântăreață spaniolă Sara Montiel, care îi cucerește inima pentru totdeauna.

Şarmant şi pus pe glume ca întotdeauna, Ion Dichiseanu nu numai că şi-a pus viaţa „pe tavă” în faţa celor prezenţi, depănând amintiri din anii studenţiei, de pe scenele teatrelor din ţară sau de la filmări, ci a creat o atmosferă familiară, o întâlnire între vechi prieteni.

Dacă citiţi aceste două cărţi, o să vedeţi că este viaţă, că este un actor, un om, un adevărat model cultural pentru noi. Primul volum, «Adevărul, mai frumos decât legenda», este scris cu sufletul, foarte afectiv, sentimental şi vrea să transmită emoţii, sentimente” – a spus cu prilejul lansării directorul Bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie.

 

Articole asemănătoare

Simpozion dedicat Micii Uniri, la Muzeul Județean

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Existențialismu` și ai săi iluștri

Argesul COOLtural

Eveniment editorial la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!