Un bărbat și mai multe femei – teatru, azi în Pitești!

0
758

Pitestenii care iubesc teatrul vor avea parte de un spectacol de exceptie, oferit de doi dintre cei mai buni actori romani, Magda Catone si Claudiu Bleont. Ei vor veni la Pitesti cu piesa „Un barbat si mai multe femei“, de Leonid Zorin.

Actiunea piesei il plaseaza pe Gavrunski, personajul interpretat de Claudiu Bleont, ca victima timida a sistemului birocratic, atunci cind i se cere o adeverinta pentru permisul de conducere de amator, o clauza absurda si aproape imposibila.

Pe parcursul pieun-barbat-si-mai-multe-femei-afis--sei, el trece de la anxietate la extaz, de la ura la iubire, de la teama la pasiune, toate aceste trairi fiind trezite de o singura femeie ce intruchipeaza nici mai mult nici mai putin de opt tipologii. Magda Catone interpreteaza pe rind femeia resemnata (sotia), femeia isterica si acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondra (angajata de la resurse umane), femeia barbat (calatoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) si inca alte trei tipologii clasice. Piesa abordeaza, intr-o maniera comica, eternul conflict dintre barbat si femeie, bazat pe lupta pentru suprematie in relatiile de cuplu. Care sint sansele unui barbat timid in fata uneia sau mai multor femei, care, prin diverse forme de abordare, reusesc sa-si atinga scopul? Acest spectacol va va aduce zimbetul pe buze si va va face sa va intrebati: Pina la urma, cine conduce? Barbatul sau femeia? Autorul piesei este Leonid Zorin, iar regia si distributia poarta semnatura lui Claudiu Bleons si Magda Catone. Durata piesei este de doua ore.