11.3 C
Pitești
sâmbătă, apr. 20, 2024

Master Class, despre filmul românesc, cu Catrinel Dănăiață la Bibliotecă!

Mâine, Catrinel Dănăiață, regizoare originară din Pitești, va susține, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, un master class: ,,Filmul românesc – valoare a culturii universale”.

Lungmetrajul „Dublu”, filmul de debut al regizoarei piteștence Catrinel Dănăiață, a fost nominalizat, zilele trecute, la trei categorii în cadrul premiilor Gopo 2017: Cel mai bun debut, Cea mai bună imagine și Cel mai bun actor.

Filmul „Dublu”, care a intrat în cinematografele din România din 17 iunie 2016, spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. „«Dublu» este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate. Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu, criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți”, declara regizoarea Catrinel Dănăiață.

Catrinel 2Dănăiață s-a născut la Pitești la 6 iulie 1983 și a absolvit prestigiosul Colegiu Național I.C. Brătianu din localitate.  Este lector universitar doctor la Facultatea de Arte  București, catedra Regie de Film și TV din cadrul Universității Hyperion, doctor în Cinematografie și Media cu teza: „ Filmul de autor in cinematograful italian” și are un palmares important în televiziune şi în industria muzicală (a realizat videoclipuri muzicale pentru Smiley, Feli, Dorian şi Peter Pop).

Articole asemănătoare

File de emoții

Argesul COOLtural

Rapsody in Blue la închiderea stagiunii la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural

Teatrul zilelor noastre: Bănică actor

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!