ExpozițiiRecomandateVernisaje

Swedish Dads în Pitești!

Expoziția de fotografie “Swedish Dads” va fi în premieră și la Pitești.

Vernisajul va avea loc miercuri, 1 martie la orele 18,00, la Biblioteca Judeteană Argeș “Dinicu Golescu”. În cadrul vernisajului vor fi invitați speciali care vor vorbi despre importanța conștientizării și asumării egalității dintre bărbați și femei. Expoziția Swedish Dads Pitești poate fi vizitată până pe 16 martie, în fiecare zi, la Biblioteca Județeană Argeș “Dinicu Golescu” (Victoriei 18, Pitești).

Tot în data de 1 martie, liceele și universitățile din Pitești sunt invitate să programeze vizite pentru a analiza expoziția Swedish Dads prin activități interactive, dar și pentru a afla despre posibilităţile de studiu universitar din Suedia, ţară care nu percepe taxe de şcolarizare pentru cetăţenii din Uniunea Europeană. Participarea este gratuită.

Intrarea este liberă.

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creșterea copiilor, cât și pentru dezvoltarea unor relații strânse cu ei, de la o vârstă fragedă. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor. La rândul lui, albumul a condus la realizarea unei expoziții de fotografie Swedish Dads, bazată pe portretele unora dintre puținii tați care au ales să stea acasă timp de cel puțin șase luni, alături de copii.