Concert după concert la Filarmonică!

0
476

Dacă joi, 8 decembrie, melomanii argeșeni au fost practic ,,hipnotizați” de măiestria dirijorului Walter Hilgers și a violonistului român Tegzesiu Sebastian, vineri 9 decembrie, violonista Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu (fiica partizanului Toma Arnăuțoiu) a sărbătorit nașterea Mântuitorului cu program de cântece pentru vioară, voce și pian.

I-a secondat îndeaproape mezzosoprana Geanina Munteanu și pianista Manuela Giosa. Din program: Rebecca Clarke – Trei cântece vechi englezești pentru voce și vioară (Three Old English Songs for voice and violin), Johann Sebastian Bach – Aria “Bereite dich Zion” pentru voce și pian, din Oratoriul de Crăciun, Johann Sebastian Bach – Aria “Agnus Dei” pentru voce și pian, din Misa în si minor, Henry Purcell – Sonata în sol minor pentru vioara și pian, Gustav Holst – Patru cântece pentru voce și vioară, Olivier Messiaen – Louange à l’Immortalité de Jésus, pentru vioară și pian, din Cvartetul pentru sfârșitul timpurilor, Johann Sebastian Bach – Aria “Erbarme dich, mein Gott” pentru voce, vioară și pian din Oratoriul Patimile după Matei.

Și săptămâna aceasta, Filarmonica a pregătit pentru toți iubitorii de cultură concerte pentru suflet: ,,Seară Ceaikovski” cu Iulian Rusu și Petru Iuga, joi 15 decembrie și ,,Jazz for Christmas”  cu Corneliu Stroe și Blue Jazz  Band, vineri 16 decembrie.

Trebuie subliniat meritul managerului acestei prestigioase instituții culturale argeșene, Filarmonica Pitești, Jean DUMITRAȘCU!